top of page

Kirjuta, kirjuta ja veel kord kirjuta!

Kui Sul on mure või probleem, kui Sa tahaksid röökida või nutta, kui Sa oled kellegi peale ülivihane, kui Sa tunned ängi, kui Sa ei tea enam, kuhu joosta või mida teha, siis võta tükk paberit ja kirjutusvahend ning kirjuta üles kõik mõtted, mis Su pead vaevavad.


Sa ei pea kirjutama romaani. Ei ole vaja alustada algusest ja jõuda läbi kulminatsiooni kuskile välja. Kirjuta üles täpselt need laused, need sõnad, mis just sel hetkel pähe tulevad. Kirjuta nii kaua, kuni tunned, et hetkeks saab kergem.


Sa ei pea kirjutama romaani. Ei ole vaja alustada algusest ja jõuda läbi kulminatsiooni kuskile välja. Kirjuta üles täpselt need laused, need sõnad, mis just sel hetkel pähe tulevad.
Pilt on loodud tehisintellekti (AI) abil.

Kui probleem on pikaajalisem ja ühed ning samad mõtted tulevad pähe iga päev, kirjuta ikka need ühed ja samad mõtted iga päev üles. See ei loe, et Sa juba eile või 3 päeva tagasi kirjutasid. Kirjuta ikka!


Kõige selle juures on oluline, et ajal, mil Su probleem on väga sügavalt hinges, Sa ei tohi lugeda eelmiste päevade üleskirjutusi. Neid võid lugeda alles siis, kui probleem on lahenduse saanud. Selleks võib kuluda kuid või isegi aastaid. Sa võid neid lugeda siis, kui see probleem Sulle enam haiget ei tee.


Miks on kirjutamine oluline? Sellepärast, et mõtted liiguvad meie peas ülikiiresti. Me ei mäleta hetk hiljem, mida me mõtlesime. Kui aga hakkame seda kõike üles kirjutama, siis on vaja meie ajul need mõtted läbi töötada, sest me kirjutame ju aeglaselt. Mida rohkem me mõtteid läbi kirjutame ja seeläbi neid läbi töötame, seda kiiremini me probleemist üle saame. Seda kiiremini saabub aeg, mil see probleem meile haiget ei tee. Usu, see toimib! Kui sa ei usu, siis vähemalt proovi. See on väike samm suurte muutuste poole.

Mida rohkem me mõtteid läbi kirjutame ja seeläbi neid läbi töötame, seda kiiremini me probleemist üle saame.
Pilt on loodud tehisintellekti (AI) abil.



bottom of page